Leuke planten workshops in het voorjaar van 2019
Leuke planten workshops in het voorjaar van 2019
Foto: Unsplash
Bloeiende festiviteiten

Leuke planten workshops in het voorjaar van 2019

Nu de lente is begonnen en het zonnetje zich flink laat zien, is het tijd om je groene vingers af te stoffen en de handen uit de mouwen te steken! Kun jij wel wat tips en tricks gebruiken op het gebied van planten verzorging? Dan is een planten workshop volgen daar ideaal voor. Deze worden door verschillende plantenwinkels door het hele land gegeven. We zetten een aantal leuke  planten workshops in het voorjaar van 2019 op een rij.

Lees ook: Zo geef je je orchidee een nieuw leven in de lente

Blesh You, Nijmegen

Bij Blesh You in Nijmegen koop je planten met een bijzondere achtergrond. Een deel van de planten is namelijk tweedehands, en bij aankoop krijg je daar wat info over! Daarnaast kun je er diverse workshops volgen, zoals een macramé plantenhanger, kokedama, krans, of ecosysteem. Bij die laatste maak je je eigen mini landschap in glas, en daar worden er binnenkort twee van gegeven:

  • 24 + 29 mei: Ecosysteem maken / Kosten: €45, inclusief de fles, planten, aarde, steentjes en dino’s.

Kas Keerweer, Amsterdam

Bij Kas Keerweer geeft plantenblogger Mama Botanica stekjesworkshops, waarbij je actief aan de slag gaat met het stekken van kamerplanten en je verschillende methodes leert die je makkelijk thuis kunt toepassen. Daarnaast krijg je een verzameling stekjes mee naar huis, om je plantenverzameling mee uit te breiden. De workshop duurt twee uur en vindt op een aantal zaterdagen en zondagen in april en mei plaats. Kosten: €35,- inclusief koffie/thee, en een verzameling stekjes.

Greennest Gallery, Utrecht

In de workshop van How are you growing? leer je hoe je het best voor je planten zorgt. Je leert over de herkomst (want die is veel belangrijker dan je denkt) en de verschillende behoeften van planten, zoals hoeveel water je moet geven, welke plekken het best zijn, etc.

  • 15 juni + 21 september: Workshop kamerplanten verzorgen / Kosten: €11.

Groene Vingers, Delft

Bij Groene Vingers vind je zowel hippe als minder bekende planten, mooie potten, vazen en andere leuke accessoires. Ook worden er workshops aangeboden, die jou helpen bij het ontwikkelen van je groene vingers.

  • 16 mei: Workshop hydroponie; het uitspoelen van plantenwortels / Kosten: €45, inclusief groene planten, glaswerk, koffie, thee, wijntje en iets lekkers
  • 22 mei: Workshop stekken / Kosten: €39,95, inclusief 5-7 stekjes in aardewerk potjes, koffie, thee, wijntje en iets lekkers
  • 29 mei + 13 juni: Terrarium maken / Kosten: €45, inclusief alle materialen, glazen stolpfles, koffie, thee, wijntje en iets lekkers
  • 27 juni: Workshop kamerplanten verzorgen / Kosten: €39,95, inclusief groen, koffie, thee, wijntje en iets lekkers

Wildernis, Amsterdam

De Wildernis in Amsterdam nodigt regelmatig groene experts uit voor workshops en lezingen over stadstuinieren, moestuinieren, kamerplanten en meer.

  • 2 mei + 6 juni: Zo houd je planten in leven / Kosten: €25, inclusief e-book en koffie of thee
  • 4, 11 en 18 mei: Zaadbommen maken / Gratis
  • 8 mei + 3 juli: Stadstuinieren / Kosten: €25, inclusief e-book en koffie of thee
  • 19 juni: Terrarium maken / Kosten: €65, inclusief terrarium + inhoud, en koffie of thee.