Geen groene vingers? Volg een van deze leuke planten workshops
Planten workshops in Nederland
Foto: Wildernis / Yver van der Naalt
Bloeiende festiviteiten

Geen groene vingers? Volg een van deze leuke planten workshops

Vind jij planten geweldig, maar lukt het toch niet helemaal ze altijd levend of zelfs volop groen te houden? Daar hoef je je echt niet voor te schamen. En het betekent ook niet dat je maar helemaal geen planten in huis meer moet halen, want alles is te leren! Een aantal hele leuke plantenwinkels door heel Nederland organiseren planten workshops. De perfecte plek om groene vingers te ontwikkelen natuurlijk. Bij deze een paar van onze favorieten op een rij.

Lees ook: De 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland

Blesh You, Nijmegen

Bij Blesh You koop je planten met een bijzondere achtergrond. Een deel van de planten is namelijk tweedehands, en bij aankoop krijg je daar wat info over! Daarnaast kun je er ook workshops volgen:

Ecosysteem
Maak je eigen mini landschap in glas. Kosten: €45, inclusief de fles, planten, aarde, steentjes en dino’s.

Macramé plantenhanger
Tijdens deze workshop leer je de twee basisknopen macramé, waarmee je je eigen plantenhanger maakt. Er zijn verschillende kleuren katoen om uit te kiezen, en na 2,5 uur ga je naar huis met je eigen hanger! Kosten: €25.

Wildernis, Amsterdam

Wildernis nodigt regelmatig groene experts uit voor workshops en lezingen over stadstuinieren, moestuinieren, kamerplanten en meer. Op het programma van de komende tijd staan stadstuinieren, een plantenpotje van keramiek maken, en een terrarium maken. De prijzen gaan van €25 – €65. Bekijk hun website en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven van de nieuwste workshops!

Dille & Kamille, Arnhem, Breda, Haarlem, Rotterdam en Groningen

Bij Dille & Kamille geeft plantenblogger Mama Botanica planten workshops, waarbij je leert hoe je je planten het beste kunt verzorgen. Je komt te weten waar in huis je planten het beste groeien, waar ze gelukkig van worden en allerlei andere tips & tricks. De workshop duurt zo’n twee uur en kost €27,50 p.p.. Dit is inclusief een Pannenkoekplant, een Kindje-op-moedersschoot, een planten-plattegrond voor je huis én het e-book.

Groene Vingers, Delft

Bij Groene Vingers kun je de volgende workshops volgen:

Terrarium maken
Maak je eigen minituintje in een glazen stolpfles. Je gaat zelf aan de slag met terrarium, grond, stenen en planten. Kosten: €45.

Aquarel Workshop
Bijna nog leuker dan een plantje in je huis om naar te kijken, is er eentje schilderen! Aquarel is net een plant: het heeft water, tijd en ruimte nodig om iets te worden. De workshop wordt gegeven door Veer illustraties, duurt twee uur en kost €39,95.