Leuke activiteiten om te doen tijdens de Nationale Tuinweek
Leuke dingen om te doen tijdens de Nationale Tuinweek
Foto: Pixabay
Bloeiende festiviteiten

Leuke activiteiten om te doen tijdens de Nationale Tuinweek

Van 8 t/m 16 juni is het Nationale Tuinweek! Dit wordt georganiseerd doordat tuinieren en alles wat daar mee te maken heeft steeds populairder wordt. Het thema van de Nationale Tuinweek is dit jaar ‘De levende tuin’. In dit artikel lichten we een aantal leuke activiteiten om te doen tijdens de Nationale Tuinweek uit, zodat jij weet waar je moet zijn. Veel plezier!

De levende tuin

Het thema van de Nationale Tuinweek is dit jaar ‘De levende tuin’. In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Het is een mooie, natuurlijke tuin. Samen maken deze tuinen steden en dorpen veel aantrekkelijker voor mens en dier. En zo wordt het rondom je eigen huis dus fijner en gezonder voor jezelf, kinderen en dieren.

Lees ook: #tuingoals: de mooiste tuinen van Instagram

Nationale Tuinweek

De Nationale Tuinweek start 8 juni; vanaf dan worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld de Plantjesdag in Leidschendam, waarbij je zelf een kruidenplantje in een potje mag komen planten. Of ga op avondexcursie naar de Dinkeltuin, die volstaat met hybriden maar ook met species. Er worden veel workshops georganiseerd, zoals compost maken, insectenhotel maken, en een levende tuin maak je zelf. Maak een wandeling langs bomen en tuinen met groenadviseur Jan Paauw, waarbij al lopende het een en ander over de tuinen en beplanting langs de straat wordt verteld.

Zoals je ziet is er voor ieder wel wat wils. Bekijk via deze link alle activiteiten.

Nationale Tuinenweekend

Zaterdag 15 en zondag 16 juni is het Open Tuinenweekend, waarbij je de kunst kunt afkijken bij (andere) tuineigenaren. Een selectie van kleine en grote siertuinen is dan open voor publiek. Op de website van Groei & Bloei kun je de deelnemende tuinen en alle activiteiten vinden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op