3 kamerplanten met roze bladeren
3 kamerplanten met roze bladeren
Foto: Unsplash
Interieur

3 kamerplanten met roze bladeren

De combinatie van roze en groen is een trend die al langer gaande is. Roze geeft groen een zacht randje, en zorgt daarmee voor een luxe uitstraling met een vleugje vrouwelijkheid. Niet voor niks is het Instagram-account Plants on Pink zo populair! En ook Pinterest staat er vol mee. We zetten drie kamerplanten met roze bladeren op een rij, waardoor je deze trend gemakkelijk in huis haalt!

Aglaonema

De Aglaonema heeft een soort gespikkelde bladeren, die naar binnen toe steeds meer kleur krijgen. De naam van de plant is afgeleid uit het Grieks: ‘aglos’ betekent schitterend en ‘nema’ draad, wat op de mooi getekende bladen slaat. De aglaonema heeft sterke luchtzuiverende eigenschappen en is heel gemakkelijk qua verzorging.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @maralexavperes op

Calathea fusion white

De Calathea komt in verschillende soorten, maar alleen de Fusion White variant heeft roze bladeren. De bladeren hebben een soort witte strepen, die door de paars-rode achterkant een roze gloed krijgen. Dit valt helemaal op als je er een lamp onder zet, want dan lichten de bladeren – letterlijk – op! Voor een witte muur valt dit helemaal op.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Houseplant Chronicles (@thehouseplantchronicles) op

Echeveria

De Echeveria heeft de vorm van een roos in bloei, prachtig! De plant komt in veel verschillende tinten en vormen: groot, klein, grijsgroen, roze of roodachtig, glad, harig of donzig. De Echeveria is een vetplant, en slaat water in zijn blaadjes op als reserve voor droge perioden. Je hoeft je tijdens je vakantie dus geen zorgen te maken of deze plant het wel overleefd!

Lees ook: Zo verzorg je je planten als je op vakantie gaat

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mrs. Vee (@soulsboutique) op