De 4 planten trends van dit najaar op een rij
De 4 planten trends van dit najaar
Interieur

De 4 planten trends van dit najaar

De trendwatchers van Intratuin hebben de vier planten trends van dit najaar samengesteld, die enorm veel inspiratie bieden. Ze maakten het Groene Boekje, als knipoog naar het gelijknamige boekje waarin alle Nederlandse taalregels staan. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor het nieuwe seizoen? Lees dan zeker even verder.

Vergrijsd en zacht

Deze trend draait om zachtheid, rust en sereniteit. Geen roze, geel of rood, maar beige, lichtpaars, poederachtig lichtgrijs en zachtgroen. De zachtheid van deze trend komt niet alleen terug in kleuren, maar ook in materialen zoals linnen, fluweel en keramiek. Met planten kun je heel goed op deze trend inspelen, door planten met donkergroene bladeren neer te zetten voor een speels en statig contrast.

Stoer en natuurlijk

Deze stoere en natuurlijke trend is speciaal voor de avonturiers onder ons. Denk hierbij aan ruige accessoires van onbewerkt hout, met metalen afwerkingen, en grove vormen. Dit wordt gecombineerd met stoere denim kleuren en aardetinten. Hierbij passen vooral ruige planten,  die zo uit het oerwoud lijken te komen, of waarbij de wortels nog zichtbaar zijn.

Bloemen en weelde

Bij deze trend mag het groot, groter, groots! Denk uitgesproken en kleurrijk. Planten in warme en donkere kleuren, zoals paars en bordeauxrood. Gecombineerd met zachtroze accessoires, kleurrijke bloemen, parels, zilver en glitters. Plaats een aantal planten bij elkaar, die qua kleurstelling in elkaar opgaan of elkaar versterken. Zet bijvoorbeeld een aantal orchideeën naast bijpassende paarse bladplanten voor een weelderig effect.

Retro en vrolijk

Oud is het nieuwe nieuw! De laatste trend combineert vintage met nieuw. Planten die in de seventies populair waren, komen weer terug. Ga voor ronde bladeren of bloemen in afwijkende strakke vormen. Door potten op pootjes te combineren met strakke vormen, krijgen de planten een heel andere dimensie. Gebruik daarnaast verschillende houtsoorten en accessoires met retro vormen. Maak dit tenslotte af met harde en felle kleuren. Regels zijn er niet, laat je creativiteit vooral op de vrije loop!

Dit zijn de planten trends van dit najaar! Welke is jouw favoriet? Lees ook: Spiced Honey, de trendkleur van 2019