Dit zijn de 3 interieurtrends voor 2020
tips voor een Instagrammable interieur
Foto: Unsplash
Interieur

Dit zijn de 3 interieurtrends voor 2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur, en daarmee ook weer een lading nieuwe trends. Heerlijk om het jaar fris te beginnen met een kleine interieur update, toch? Sommige trends die in 2019 al opkwamen, zetten in 2020 echt door, anderen vallen af. In dit blog delen we 3 interieurtrends voor 2020, zodat je lekker inspiratie op kunt doen!

Lees ook: Groen wonen: 4 simpele hacks voor een groener interieur

3 interieurtrends voor 2020

Duurzaamheid

Duurzaamheid is de laatste jaren een steeds grotere rol in onze levens gaan spelen. We maken bewustere keuzes qua voeding, consumeren en het milieu. Ook in het interieur komt deze trend terug, en in 2020 wordt dit nog een belangrijker thema. Denk aan simpele keuzes maken zoals energiezuinige lampen, maar ook gerecyclede materialen gebruiken. Iets langer nadenken voordat je iets nieuws koopt. Oude spullen hergebruiken, zoals bijvoorbeeld een vaas die je nooit meer gebruikt. Die kan ook dienen als plantenpot, en krijgt zo ineens een tweede leven! En breng eens een bezoekje aan de kringloop, in plaats van nieuwe meubels aan te schaffen. Dat is naast het milieu ook goed voor jouw portemonnee!

Trend alert: roze planten in je interieur

Warm & natuurlijk

In opvolging van de duurzaamheidstrend, zien we de afgelopen jaren ook steeds meer natuurlijke materialen in interieurs terugkomen. Denk aan marmer, keramiek, hout en jute. Maar ook om pampasgras kun je niet meer heen. Deze materialen zorgen ervoor dat we de natuur in huis halen, en zorgen voor veel warmte en sfeer.

Maar ook natuurlijke kleuren zijn populair. Denk aan Tranquil Dawn, de kleur die door Flexa is uitgeroepen tot kleur van het jaar van 2020. Dit is een lichte groengrijze kleur met blauwe ondertoon. De kleur voelt helder aan en is geïnspireerd is op de lichtstralen in de ochtend. Daarnaast verkoos verfmerk Clare Frozen tot de trendkleur van 2020 aan, een koele ijsblauwe kleur. Deze voorspellingen laten dus wel zien dat we op een natuurlijk kleurenpalet kunnen rekenen!

Dé kleur van 2020 volgens verfmerk Clare: Frozen

Lees ook: Dit is de Flexa trendkleur van 2020: Tranquil Dawn

Klein & functioneel

De steden worden en voller en voller, terwijl er maar beperkte ruimte is. Hier wordt op ingespeeld door kleine appartementen te bouwen. Denk aan een studio of zelfs een tiny house. Deze demografische trend zal zich vertalen naar een interieurtrend. Steeds meer mensen merken dat je niet veel ruimte nodig hebt om fijn te kunnen wonen, een kleine woning kun je ook heel gezellig inrichten. Wel is het handig om dat functioneel te doen. Bijvoorbeeld door een inklapbaar bed of slaapbank neer te zetten. De fiets aan de muur ophangen zien we ook veel voorbij komen.

Een energieboost met behulp van planten
Foto: Unsplash