4 ideeën om bloemen in je kerstversiering te verwerken
ideeën om bloemen in je kerstversiering te verwerken
Interieur

4 ideeën om bloemen in je kerstversiering te verwerken

Nog een week en dan is het zover! Kerst staat voor de deur, dus waarschijnlijk is jouw woning al wel enigszins versierd. Maar dat kan altijd beter! Wij hebben een aantal originele ideeën om bloemen in je kerstversiering te verwerken verzameld. Want bloemen zorgen voor extra sfeer en uitstraling. Veel plezier!

Kerstkrans

Normaal gesproken bestaat een kerstkrans uit dennentakken met lichtjes en andere kerstversiering. Maar hoe leuk is het om dat dit jaar eens anders vorm te geven? Blogger Seven Couches maakte een kerstkrans van anthurium snijbloemen en asparagustakken. Doordat de stengels van anthurium bloemen zo stevig zijn, zijn ze hier perfect voor te gebruiken.

Servetring

En dat maakt de anthurium bloem ook ideaal om samen met een servet in een servetring steken! Blogger Seven Couches laat zien hoe je dat mooi doet. Bekijk ons artikel over een tafelschikking met bloemen voor tijdens het kerstdiner ook zeker even.

Foto: Seven Couches

In de boom

In de kerstboom gaan natuurlijk lampjes, kerstballen en een piek. Maar je kunt hier ook eens bloemen aan toevoegen! Denk aan rode anthurium bloemen of paarse orchideeën. Met behulp van kleine glazen bloemenbuisjes houd je de bloemen in leven.

Planten

Groen en rood zijn de kleuren van kerst, en die vind je heel gemakkelijk terug in een plant met rode bloemen! En ga dan liever niet voor de standaard Kerstster, maar voor een anthurium met rode bloemen. Je kunt de plant extra feestelijk maken door er lichtjes in te hangen. Gezellig!

Lees ook: 3 tips voor kerstversiering in een kleine woning