Alles wat we nodig hebben: groen in de stad - Bloomifique
Floral hotspots

Alles wat we nodig hebben: groen in de stad

Groen en de stad voelt niet als een natuurlijke combinatie, maar dat is aan het veranderen. Ik zeg altijd: ‘we hebben meer natuur nodig.’ Groen ziet er mooi uit en is steeds meer op meer plekken te zien dan ooit tevoren, in designer huizen, hotels, restaurants, kantoren en openbare ruimten. Ik was dan ook blij te lezen dat er plannen zijn om grijze steden te vergroenen.

Groen gaan

Green in public places

Steden met ‘groen leven’ zijn essentieel voor ons welzijn. In Parijs hebben ze een stap in de goede richting gezet door een wet aan te nemen die toestaat dat iedereen een stadtuin aanlegt. Na toestemming mag je dan planten laten groeien op muren, daken of hekken. Het doel van de burgermeester Anne Hidalgo is om 100 hectare levende muren en groene daken te hebben in 2020. Dit indrukwekkende huis aan de Mexicaanse kust ontworpen door Ezequiel Farca Architects zet de trend.

green seaside home mexico Ezequiel Farca Architects

Gezocht: Spiderman tuinman

Oasia Hotel Downtown - Singapore

In het tropische Singapore ontwierpen architecten een groene wolkenkrabber. Planten kruipen over de gevel en een aantal hemel tuinen koelen het gebouw op een natuurlijke manier. Dit is noodzakelijk, omdat het er zo heet is. Gelukkig hebben de planten niet veel onderhoud nodig. En het is een geweldige manier om de lucht van de vuile stad schoon te zuiveren en energie te besparen, maar ik ben het eens met de architect is het ziet er vooral prachtig uit!

Groen is geen trend

Aangezien planten veel voordelen hebben voor de gezondheid, denk ik dat deze ontwikkelingen niet een trend illustreren, maar een belangrijke verschuiving in ons denken. De mensen van thecoolhunter.net denken dat het feit dat groen steeds vaker wordt gebruikt in design, omdat design reflecteert waar we collectief naar verlangen.