4x de beste standplaats voor een anthurium plant
de beste standplaats voor een anthurium
Eerste hulp bij verzorging

4x de beste standplaats voor een anthurium plant

Omdat de anthurium uit de tropen komt, is het een echte warmteliefhebber. Ze staat dan ook het liefst in een ruimte met een temperatuur tussen de 20°C en de 22°C. In een temperatuur onder de 16°C doet deze kamerplant het niet goed. Zet de anthurium daarom op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht want dan kunnen de bladeren een gele gloed krijgen. Houden de bloemen een groenachtige kleur? Dan krijgt de plant te weinig licht en moet je haar wat dichter bij het raam zetten. We zetten 4x de beste standplaats voor een anthurium plant op een rij:

Badkamer

Niet alle planten doen het goed in de badkamer, vanwege de hoge luchtvochtigheid en donkere ruimte. Maar er zijn gelukkig ook veel planten die daar juist van houden en erin opbloeien, zoals de anthurium! Zet er bijvoorbeeld een aantal bij elkaar, om een trendy Urban Jungle badkamer te creëeren. Let er wel op dat de anthurium op een standplaats met indirect licht staat, want door te weinig licht zal de plant minder snel nieuwe bloemen aanmaken.

Lees ook: In deze winkels en webshops kun je een anthurium kopen

Slaapkamer

Zet het liefst luchtzuiverende planten in de slaapkamer, zoals een anthurium. Planten zorgen voor een rustgevende omgeving en zijn dus ideaal voor op de slaapkamer. Ze gebruiken ’s nachts wat zuurstof maar produceren overdag juist extra, dus dat is geen reden tot zorgen. Ook verhogen ze de vochtigheidsgraad, wat luchtweginfecties en -irritaties kan voorkomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Werkkamer

Het is wetenschappelijk bewezen dat kamerplanten een positief effect hebben op een werkomgeving. Denk aan functionele voordelen zoals geluiddemping en decoratie. Maar ze hebben ook intrinsieke eigenschappen die de gezondheid, het geluk en zelfs de productiviteit van werknemers positief beïnvloeden. De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA deed een aantal jaar geleden bijvoorbeeld onderzoek naar de beste manieren om de lucht in een ruimtestation te filteren. Hierdoor kwamen ze erachter dat sommige kamerplanten, zoals een anthurium plant, op een natuurlijke manier giftige stoffen kunnen neutraliseren. Dat betekent een schonere én frissere lucht op kantoor of in huis. Volgens NASA is de anthurium erg effectief om de lucht te zuiveren van formaldehyde (een gas dat onder andere bij de productie van leer en tapijt wordt gebruikt), ammoniak, tolueen en xyleen.

Woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de gemakkelijkste plek om een anthurium neer te zetten, want daar komt voldoende zonlicht maar zijn ook genoeg standplaatsen met indirect licht. Pas wel op met tocht en zet de kamerplant niet te dicht bij een hete radiator.

Dit was 4x de beste standplaats voor een anthurium plant. De exotische plant is erg makkelijk in haar verzorging, ze heeft heel weinig nodig om toch heel lang mooi te blijven. Lees er meer over: Anthurium verzorging: 7 tips op een rij