3 planten die je leven beter maken
planten die je leven beter maken
Foto: Unsplash
Culinair

3 planten die je leven beter maken

Lavendel, munt en rozemarijn zijn kruiden die je misschien vooral voor de smaak wel eens in de keuken gebruikt. Maar onderschat ze niet, want ze kunnen ook je prestaties, gemoedstoestand en energie verbeteren! We zochten wat meer informatie op over deze 3 planten die je leven beter maken:

Eten: lavendel

Van lavendel is het algemeen bekend dat het voor ontspanning zorgt. Maar onderzoek heeft aangetoond dat het de kwaliteit van je slaap daadwerkelijk kan verbeteren én kan helpen om angst te verminderen. Je kunt lavendel in de vorm van een supplement nemen, maar de geur wordt ook vaak verwerkt in schoonheidsproducten zoals nachtcrèmes.

Lees ook: Planten in de slaapkamer: maak van je slaapkamer een oase van rust

Kauwen: munt

Ben je moe en kun je wel een oppepper gebruiken? Dan grijp je waarschijnlijk al snel naar een kop koffie. Maar denk ook eens aan munt! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het kauwen op munt moeheid tegengaat en je alert maakt. Je hoeft er natuurlijk niet per se op te kauwen, de geur van munt helpt ook al. Aan de muntthee of kauwgom met mintsmaak dan maar!

Ruiken: rozemarijn

De geur van rozemarijn heeft net als lavendel een verbeterend effect op het geheugen en de concentratie, ontdekten neurowetenschappers in Newcastle. Handig dus om een rozemarijn plant op je bureau te zetten! Raak ‘m af en toe aan om de geur, en het effect ervan, te verspreiden. Je kunt ook een paar druppels essentiële olie van rozemarijn in een geurverspreider doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op