Een Paastafel vol bloemen: 3 tips
Een Paastafel vol bloemen: 3 tips
Interieur

Een Paastafel vol bloemen: 3 tips

21 en 22 april is het Pasen! Een mooi moment voor een uitgebreide brunch met familie of vrienden. Een Paastafel is niet compleet zonder (chocolade) eieren, maar ook niet zonder bloemen! Daarom zochten we drie leuke ideeën uit voor een Paastafel vol bloemen.

Kleur kiezen

Kies één kleur, en gebruik die als enige kleur, maar wél in verschillende tinten. Bij geel bijvoorbeeld, kun je denken aan kanariegele orchideeën, gouden accessoires, beige servetten, etc. Door één kleur in diverse tinten te gebruiken, wordt de styling een opvallend maar toch harmonieus geheel. En hoe groter het verschil in tinten, hoe mooier.

Lees ook: Dit is de trendkleur van 2019: Spiced Honey

Van potje naar vaasje

Tijdens het koken houd je vast allerlei glazen potjes over. Bewaar die, en maak er vaasjes van! Heel leuk om er allerlei soorten bloemetjes in te zetten. Wist je dat je orchideeën ook kunt afknippen? Snijd de steel schuin af, zodat die zoveel mogelijk water kan opnemen. Zet ‘m vervolgens meteen in een vaas met lauw water op een plekje in de schaduw.

Bloemige naamkaartjes

Een tafelschikking is waarschijnlijk nergens voor nodig, maar het ziet er wel leuk uit! Zeker als je Paaskleuren zoals geel, groen en roze gebruikt, en er bloemen in verwerkt! Blogger Enter My Ettic laat zien dat je de anthurium bloem hier heel goed voor kunt gebruiken. Leg een wit servet op een bord, leg daar een anthurium bloem bovenop en maak er een pakketje van door er een lint omheen te strikken, waar je al een naamkaartje aan hebt gehangen.

Foto: Enter My Ettic

Meer inspiratie voor Pasen nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord.