3 tips om jouw interieur een lente update te geven
3 tips om jouw interieur een lente update te geven
Interieur

3 tips om jouw interieur een lente update te geven

Yes, het is lente! Voel jij de lentekriebels ook? Dan heb je de voorjaarsschoonmaak waarschijnlijk al gehad. En dan is het nu tijd om je interieur een lente update te geven! Dat doe je door meer kleur toe te voegen, bloemen en planten neer te zetten, en andere materialen te gebruiken. Bij deze een aantal tips om jouw interieur een lente update te geven!

Kleur toevoegen

Bij de lente denk je automatisch aan veel kleur, toch? Dat komt goed uit, want geel gaat het helemaal worden dit voorjaar. Spiced Honey is niet voor niets uitgeroepen tot trendkleur van het jaar 2019. En of je nou een hele muur in deze kleur verft of alleen een gele kaars neerzet: het zorgt instant voor een blij gevoel!

Lees ook: Dit is de trendkleur van 2019: Spiced Honey

Bloemen en planten

Een andere manier van meer kleur toevoegen is door middel van bloemen en planten. Koop een extra grote pot voor op de grond, vul die met drie à vier planten in verschillende vrolijke kleuren, en voila: het is lente in huis! Wil je het liever wat rustiger houden? Ga dan voor bloemen en planten in typische zachte lentekleuren en combineer ze met een glazen vaas of bloempotten in natuurtinten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Materialen vervangen

Naast kleuren spelen materialen ook een grote rol binnen het lente-interieur. In de winter gaan we sneller voor dikke, gebreide, wollige stoffen. Maar in het voorjaar voelt dit veel te zwaar! Kies daarom voor lichte materialen, zoals licht katoen en linnen. En dat hoef je heus niet meteen heel groots aan te pakken. Vervang bijvoorbeeld donkere kussenslopen voor varianten van lichte stoffen en vrolijke kleuren, en je huis kan ineens veel lichter aanvoelen. Ook de velvettrend is nog niet voorbij: een materiaal dat naast zachtheid ook luxe uitstraalt. Door bijvoorbeeld een fluwelen sprei over je bed te gooien, kun je voor een hele andere sfeer zorgen. Het zit ‘m in de details!