Een prachtige bloem met prachtige betekenissen! - Bloomifique
Sunflower field
Floratales Leuk om te geven & te krijgen

Een prachtige bloem met prachtige betekenissen!

Zonnebloemen zijn prachtig en roepen meteen zomerkriebels op, maar het is ook een symbolische bloem met veel verschillende betekenissen. Het perfecte cadeau voor elke gelegenheid.

Zowel in de oudheid als van dag de dag associëren mensen de zonnebloem met warmte, positiviteit, kracht en geluk, omdat de bloem zo’n sterke gelijkenis heeft met de zon zelf. Veel culturen dichten de zonnebloem vergelijkbare betekenissen toe dankzij haar fysieke kenmerken. Deze betekenissen maken de zonnebloem ook een leuk en betekenisvol cadeau op verschillende momenten.

Sunflowers nice to give and to get; Bloemenbureau Holland

Leuk om te geven en te krijgen

Op een verjaardag

De zonnebloem staat symbool voor lang leven en kracht, omdat de meeste soorten maanden in volle bloei staan tijdens de heetste dagen van de zomer. Een ideaal verjaardagscadeau dus om iemand een lang en gelukkig leven toe te wensen. De Zonnebloem is namelijk voor het symbool van blijvend geluk en succes, vooral in de Chinese cultuur.

Sunflowers; Bloemenbureau Holland

Om iemand een hart onder de riem steken

Helaas gaat het leven niet altijd over rozen. Als mensen een moeilijke periode doormaken kun je hen met een zonnebloem een hart onder de riem steken. De zonnebloem staat namelijk symbool voor het zoeken naar positiviteit en kracht, omdat de bloem altijd naar de zon groeit. Daarnaast zorgt de levendigheid van de gele of oranje bloemblaadjes voor een positiever humeur.

A message from the sunflower inspiration quote

 

Voor familie of vrienden

Soms wil je wel je bewondering en dank voor de aanwezigheid van familie en goede vrienden uitspreken, maar weet je gewoon niet zo goed hoe. Ook dan is een zonnebloem (of een hele bos) de oplossing. Deze staat namelijk symbool voor loyaliteit en sterke banden tussen twee mensen, gerepresenteerd door de sterke en rechtop staande steel en gevoelens van aanbidding, bewondering, en platonische liefde in ten opzichte van een familielid of vriend.

Sunflower wall; Bloemenbureau Holland

Daarnaast kun je ermee laten zien dat je om iemand geeft en er voor diegene zal zijn. De zonnebloem staat namelijk ook symbool voor het voeden van jezelf en anderen, omdat de zonnebloem een overvloed aan eetbare zaden produceert.

Bron: flowermeaning.com