8 planten die muggen op afstand houden - Bloomifique
Floratales

8 planten die muggen op afstand houden

Het is heerlijk om in de zomer tot ’s avonds buiten te zitten en te genieten van je tuin. Helaas zijn ook muggen dol op dit warme weer en kunnen ze dit hemelse moment van ontspanning bruut verstoren door irritant boven je hoofd te blijven rond zoemen.

Als je dan denk binnen rust te vinden, is niets vervelender dan te ontdekken dat ze zicht in je slaapkamer verschanst hebben, om je ’s nachts uit je slaap te houden. Gelukkig zijn er een aantal planten die een anti-muggen werking hebben. Zo kun je muggen op een natuurlijke manier op afstand houden.

Citronella of citroengras

De citronella plant of citroengras houden muggen op afstand te houden door hun sterke geur. Het leuke van citroen gras is dat je het ook kunt eten.

Munt

Een verse muntthee is heerlijk, en verser dan uit eigen tuin kan niet. Bijkomend voordeel, muggen houden er niet van. Je kunt deze plant overigens beter in een pot zetten, omdat hij makkelijk groeit en als hij eenmaal in je tuin staat moeilijk te verwijderen is. Als je deze pot bij de deur zet, houdt je de muggen ook meteen buiten.

Lavendel

Muggen haten de geur van lavendel. Des te meer reden om de border rond je terras of een paar mooie potten er vol mee te zetten. Last van muggen in de slaapkamer? Je kan ook jouw huid insmeren met lavendelolie. De geur van lavendel werkt bovendien ontspannend, dus zo val je als een roos in slaap.

Basilicum & rozemarijn

Basilicum en rozemarijn zijn niet alleen heerlijke kruiden om eten van de barbeque extra smaak te geven, ze verjagen ook muggen!  Basilicum is overigens ook een wondermiddel om muggenbeten te verzachten, mocht je onverhoopt toch gestoken worden. Rol de blaadjes in je hand, tot er olie vrijkomt, hiermee kun je de muggenbeet insmeren.

Weelderige (moes)tuin

Muggen hebben ook een hekel aan de geur van knoflook en uien, dus als je die in je tuin plant, vermindert de overlast. Houdt je niet van knoflook of uien? Ook kattenkruid en goudsbloemen schijnen te werken.

Bronnen: margriet.nl & hetkanwel.nl