Huisdiervriendelijke planten - Bloomifique
Plants approved by pets that won't kill them
Floratales

Huisdiervriendelijke planten


Dol op prachtige planten en dol op je geliefde huisdier? Dan sta je misschien soms voor een dilemma: met welke planten kan ik het gezellig maken in mijn huis zonder de gezondheid van mijn huisdieren in gevaar te brengen. Goed nieuws: het kan!

Huisdieren zijn nieuwsgierige wezens. Ze scharrelen lekker door het huis en snuffelen aan alles. Helaas knabbelen ze ook weleens aan een kamerplant die ze op hun ontdekkingstocht tegenkomen. Sommige mensen zijn bang dat hun geliefde hond of kat dit niet overleeft. In Europa is dit voor ruim 10% zelfs een reden om geen kamerplanten te kopen. Terwijl dit helemaal niet nodig is.

Goedgekeurd door huisdieren

Met een palm haal je in één keer lekker veel groen in huis en het goede nieuws is dat ze veilig zijn voor huisdieren. Ook de kleine graslelie (of spider plant) met zijn springerige bladeren is ook ideaal voor een huis met honden en katten.

Areca Palm spider grass is safe for cats

Dat groen is natuurlijk heel mooi, maar als je meer kleur wilt is de phalaenopsis orchidee ideaal. De populairste bloeiende plant van dit moment is namelijk niet giftig voor huisdieren. Het is trouwens niet eens lekker. Dus na één verkennend hapje hebben ze het waarschijnlijk al afgeleerd. Ook met de Bromelia haal je een flinke dosis kleur in je huiskamer en er is geen reden voor paniek als huisdieren eraan knabbelen. Hij is namelijk niet giftig voor huisdieren.

Phalaenopsis Orchid living roomBromelia

 

 

 

 

 

 

Voorkom geknabbel

Knabbelen kan geen kwaad, maar het is natuurlijk geen honden- of kattenvoer. Een overdosis van bijvoorbeeld leliegras kan wel tot misselijkheid leiden. Bovendien brengt je nieuwsgierige lieve viervoeter de plant met zijn geknabbel helaas wel schade toe. Wil je geknabbel voorkomen besprenkel de bladeren dan met kaneel of cayennepeper. Of haal de planten weg van de plek waar je huisdieren rondhangen: de grond. Hang ze op of plaatst ze op een hoog tafeltje.

Lees ook: Haal de panterprint-trend in huis met deze planten