Gelukkig groen jaar - Bloomifique
Interieur

Gelukkig groen jaar

Planten zijn hét meest gewilde accessoire en de natuur naar binnen brengen, wordt steeds belangrijker als manier van leven. Dus het is geen verrassing dat Pantone werd geïnspireerd door de natuur en greenery uitriep tot kleur van 2017. Laten we eens kijken we kunnen decoreren met deze levendige kleur.

Greenery is een verfrissende, energie gevende, levendige groene kleur die staat voor een nieuw begin, bloeiende bladeren en de weelderigheid van het buitenleven.

Greenery is een symbolische kleur die de huidige lifestyle trends vangt waarin natuur steeds belangrijker wordt. Hoe drukker we zijn (ja, geef maar toe dat je het altijd druk hebt), hoe meer we hunkeren naar de natuur. Deze beweging wordt weerspiegeld door het feit dat groen in opkomst is in verschillende aspecten van ons dagelijks leven, zoals stedenbouw, architectuur, lifestyle en design, wereldwijd. Groen staat nu op de voorgrond, het is een alomvertegenwoordigde tint over de hele wereld, volgens Pantone.

Levendig groen

Een felle groene muur is gewaagd en komt in combinatie met de botanische prints die we al enige tijd zien helemaal tot leven.  Persoonlijk vind ik de combinatie van een ruwe bakstenen muur met deze heldere groene kleur ook te gek.

greenery colour trend

Als je niet al te enthousiast bent over het gebruik van veel groen, kun je natuurlijk ook ‘slechts’ enkele groene accessoires of meubels gebruiken. En natuurlijk is echte groen een must. Bijvoorbeeld een aantal leuke lime groene Anthurium bloemen of gewoon wat Anthurium bladeren of palmen voor een donker accent.

greenery colour trend

Eindeloze kleurencombinaties

Ik dacht altijd dat groen een moeilijke kleur is om te combineren, maar dit blijkt niet het geval. Er zijn meerdere opties van een fel en vrolijk kleurenpalet tot aardse kleuren. Laten we de natuur omarmen en genieten van het groen in ons leven!
Pantone greenery colour pairings

Check pinterest voor meer inspiratie!

 

Tags