Ga voor goud! - Bloomifique
Interieur

Ga voor goud!

Goud, de symbolische kleur van succes, overwinning en zege is in het interieur helemaal terug! Maar hoe pas je deze kleur subtiel toe, zonder dat je wordt verblind door al het blinkende metaal?

Metallic blijft hot

De afgelopen jaren was koper mateloos populair als accentkleur in je interieur. Goed nieuws voor de liefhebbers van metallic, de opvolger staat alweer klaar: goud! Een kleur die je niet alleen een gevoel van luxe en rijkdom geeft, maar ook jouw interieur warmer maakt. Zo als met veel dingen overdaad schaad. Dus hoe voorkom je dat het het too much wordt? Experts pleiten voor de 60/30/10 formule. 60% neutrale kleuren in een interieur, 30% een aanvullende accent kleur en 10% metallic, zoals brons, goud of koper. Maar hoe style je jouw interieur met een gouden accent?

Stijlvol, chique en zomers

Ik heb drie stijlen gekozen die een gouden accent verdienen. Allereerst zijn room wit en goud een prachtige combinatie waar het luxe gevoel van afstraalt. Gouden accenten in combinatie met het neutrale wit of poederkleuren brengen warmte in jouw interieur.
White and light interiors with a touch of gold and phalaenopsis orchids

Verrassend genoeg doet goud het overigens ook goed in een industrieel interieur. Het contrast met het stoere beton zorgt voor een verfijnt randje.
A golden touch in an industrial interior

En tot slot mijn persoonlijke favoriet: goud & donkerblauw. Deze combinatie creëert een chique sfeer in jouw interieur en daarnaast haal je met goud de zon in huis. Een schitterende gouden lichtgloed zorgt voor een vleugje zomer in een donkere basis.Combine dark blue and gold for a chic ambiance

Subtiliteit is key

De makkelijkste manier om een vleugje goud aan je interieur toe te voegen is natuurlijk met accessoires, zoals een lamp, spiegel, of bloempot. Subtiliteit is hierbij het toverwoord, een aantal gouden items is echt voldoende (denk aan de 10% regel).

Accentueer de verfijnde sfeer met phalaenopsis

Of je goud nu combineert met donker blauw of juist met lichte neutrale tinten, één ding is zeker, het geeft je interieur een chique en stijlvolle uitstraling. Een plant die daar perfect bij past is de orchidee en in het bijzonder de phalaenopsis, een symbool van luxe en verfijning.

Pink copepry Phalaenopsis Orchid in a golden planterColourful Orchids in a golden planter

Voor een extra kleur accent, kun je kiezen voor bijvoorbeeld een bijzondere oud roze, koperkleurig bloem in een goudkleurige pot. Een combinatie die het goed doet in zowel een licht als donker interieur. Als je van kleur houdt, zijn gekleurde orchidee natuurlijk altijd een prima manier om je interieur op te fleuren.Light pastel Phaleanopsis Orchid

In een licht interieur is een witte phalaenopsis in een gouden pot natuurlijk een schot in de roos, maar ook lichte zachte tinten zijn een prachtige combinatie.