Fleurige fashiontrends - Bloomifique
Mode

Fleurige fashiontrends

Bloemen, bloemen en nog meer bloemen. Als er een printje is die het deze zomer goed gaat doen, dan is het wel de bloemenprint. Over een paar maanden is het zomer en dat betekent dat we de bloemenprint veel gaan dragen. De bloemenprint is terug in de mode, maar wel in een nieuw jasje uiteraard.

Heel lang geleden

De bloemenprint is uiteraard geïnspireerd op Moeder Natuur. Een van de eerste uitingen van gedrukte bloemen op kleding waren al te zien bij de Japanse kimono’s rond 794, waarop bloesemtakken werden afgebeeld. Naast de Japanse bloemenprints waren ook de ‘floral fifties rock ’n roll’ jurken en de prints in de hippiecultuur heel populair. Anno 2017 beleeft het bloemenmotiefje opnieuw een comeback. Niet vreemd dat deze print maar terug blijft komen, een bloem geldt immers als symbool voor vrouwelijkheid.

Koninklijke bloemen

Bij officiële Koninklijke (staats)bezoeken dragen de Royal dames bijna altijd een designjurk met bijpassende accessoires. Zo draagt Máxima jurken van bekende ontwerpers als Jan Taminiau, Modehuis Natan, Valentino en Giambatista Valli. In de stof van de jurken zien wij vaak bloemen of planten motieven.

Koningin Máxima loopt voor op de trends. Zij droeg bij Koningsdag 2016 een gebloemde midi-rok van modehuis Natan (foto links). Máxima kleedt zich voor een andere gelegenheid in een lange sierlijke avondjurk met een geprint bloemendessin van Giambatista Valli (foto rechts).

 

 

 

 

 

 

Prinses Marilene droeg een stijlvolle jurk met een witte rozen print. Deze subtiele jurk is ontworpen door Ted Baker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloemenprints voor iedereen

Hennes & Mauritz heeft een bloemige samenwerking met Kenzo, WE fashion een cactusprint lijn, Levi’s een bomber jacket met bloemen en de schoenen van Adidas hebben nu ook een bloemprint. Dus niet alleen de prinsessen zijn dol op bloemen, maar wij ook!