Een kleine traktatie om je winterdip te genezen - Bloomifique
Interieur

Een kleine traktatie om je winterdip te genezen


Het is al een tijdje koud en grijs. Tijd om de winterdip te verslaan. Je huis kleur geven met een phalaenopsis is een snelle oplossing. Ik heb 6 Europese bloggers gevraagd om ​​wat levendigheid toe te voegen aan hun plant gangs  in afwachting van het voorjaar!

Kleur kan veel doen voor je humeur en is daarom de beste remedie tegen een winterdip. Bloeiende planten zijn de makkelijkste manier om wat kleur toe te voegen aan elk interieur. En dat is precies wat de bloggers gedaan hebben. Het is fantastisch om te zien hoe één orchidee gestyled kan worden op 6 verschillende manieren.

De Nederlandse blogger Susanne van Frivole by Suus, heeft geen tekort aan kleuren in haar stijlvolle huis. Ze taal zien dat Anthura Stellenbosch mooi staat tegen een fel gekleurde muur, ongeacht de kleur.

De Britse blogger Lori van Wild and Grizzly combineert haar paarse Stellenbosch orchidee met accenten van geel en een mix & match van andere planten en potten. Eenvoudig, maar zeer stijlvol. De potten in al deze blogs trouwens van Pottery Direct International.

Ook de oprichters van Urban Jungle Bloggers, Igor en Judith laten zien dat deze phalaenopsis heel goed gecombineerd kan worden met andere planten

Igor van Happy Interior Blog creëerde een kleine, weelderige tropische tuin in zijn appartement in München door de diepe paarse tinten van de orchidee te combineren met zachte roze tinten van andere tropische planten zoals een Calathea Karpatenklokje Anthurium en cryptanthus (bromelia).

Judith van JOELIX.com  toont haar Stellenbosch orchideeën in een indrukwekkende stellingkast met een prachtig ensemble van planten bestaande uit cactussen, vetplanten, een gespikkelde Begonia maculata en twijgen. Een prachtige collectie keramiek maakt er een visueel hoogtepunt van in haar huis in de buurt van Parijs. De paarse tinten zijn prachtig  met zachte roze, groen en natuurlijke tinten in een lichte en luchtige omgeving.

Frans-Italiaanse blogger Ilaria van Un Due Tre Ilaria  heeft een Scandinavisch geïnspireerde minimalisme interieur stijl met weelderige planten en de Stellenbosch orchidee brengt hierin een onverwachte levendigheid met haar paarse kleur. Een winnende mix!

De Duitse blogger Sabine van Azurweiss heeft een kenmerkende stijl, een puur wit interieur geaccentueerd met kleuren en vintage items. De fluweelachtige paarse phalaenopsis voegt hier een explosie van kleur toe om de levendigheid van de lente te vieren (haar omlijste ansichtkaart luidt: ‘wachten op de Lente’ in het Duits).

Ik ben eens met De Urban Jungle Bloggers dat het toevoegen van een vleugje kleur aan onze interieurs het wachten op de lente een stuk makkelijker maakt.

Ik heb zelf ook wat gestyled en kan alleen maar concluderen dat deze diep paarse orchidee ook geweldig  past bij warme en donkere kleuren en dat het de warme sfeer versterkt. Met zo’n phalaenopsis kan iedereen wat warmte brengen in hun interieur. Word je tegengehouden om je eerste phalaenopsis te kopen door de angst voor de zorg? Onnodig, de zorg voor een phalaenopsis is eenvoudig. Bekijk deze korte video om jouw phalaenopsis gelukkig en gezond te houden.

Eén Phalaenopsis en zo veel manieren om ze te stylen. Ik vind ze allemaal top. Heb jij een favoriet?

Delen van deze blog zijn ook gepubliceerd op urbanjunglebloggers.com. Foto’s: Frivole by Suus – Wild and Grizzly – Happy Interior Blog – JOELIX.com –  Azurweiss – Un Due Tre Ilaria