De meest unieke make-up trends van 2016 - Bloomifique
Mode

De meest unieke make-up trends van 2016


2016 is bijna voorbij, dus is het tijd voor de traditionele lijstjes. Dit jaar kwam ik twee bijzonder bloeiende make-up trends tegen die zeer geschikt zijn om het jaar in stijl af te sluiten.

De nieuwste trend op de catwalk: bloemen tattoos

De catwalk is altijd de plek om trends te spotten en bloemen zijn zeker in. In april waren het oorbellen met bloemen en in september werden de catwalks van de New York en London Fashion Week gesierd door gedroogde bloemen als tijdelijke tatoeage.

Rosie Assoulin showde haar nieuwste collective op de New York Fashion Week en als detail die het plaatje afmaakte werden kleine bloemblaadjes bij de ooghoeken gedrapeerd door make-up artiest James Kaliardos. Het leek alsof ze hadden vastgezeten tijdens het wandelden door een wilde bloemenbos.

Tijdens de London fashion week transformeerde Mac Cosmetics transformeerde de modellen van de Preen by Thornton Bregazzi show in bloemenmeisjes. Flower power lijkt helemaal terug.

flower_tattoo_londonfashionweek

Maak het zelf

Onder de indruk? Leer hoe je zelf bloemen tattoos kunt maken in een paar minuten!

De nieuwste trend op Instagram: oogverblindende levende nagelkunst

Waarom zou je alleen planten een tafel zetten? Iets wat de Australische kunstenaar Roz Borg zichzelf waarschijnlijk heeft afgevraagd toen ze met het briljante idee kwam om vetplanten op haar nagels te laten groeien. Borg ontwikkelde een techniek waardoor de planten kunnen leven op jouw nagel. Ja, je leest het goed: levende planten op jouw nagels. Het is de muziek in de oren van iedere plantenliefhebber.

“Ik maakte al sieraden van echte vetplanten en wilde baby vetplantjes graag gebruiken op iets waarop ze nog nooit eerder zijn gebruikt,” vertelde Borg aan de The Huffington Post. “Ik Googelde het en kreeg  geen hits, dus ik ging ervoor.”

Om deze look te creëren plakt Borg baby vetplanten op een valse nagel met Oasis lijm, een florale lijm. Eenmaal droog, gebruikt ze nagellijm om de valse nagel op aan haar echte nagel te plakken. Het tijdrovende proces duurt ongeveer een uur per hand en het zeker niet praktisch, maar de resultaten zijn oogverblindend. Daarnaast zit er een duurzame kant aan. Als de lijm los laat, kan je de vetplant normaal planten.

Wellicht zien we deze manicure met vetplanten op de catwalk  volgend seizoen, na bloemenoorbellen en bloemrijke gezichten. Ik kan niet wachten op de dag dat je bloemen op je nagels kunt laten groeien.

Foto’s London fashion week: IMAXTREE / @IvanLattuada

Tags