4 bloeiend catwalks van de Paris Fashion Week (+ 1 bonus) - Bloomifique
Mode

4 bloeiend catwalks van de Paris Fashion Week (+ 1 bonus)

Het Fashion week seizoen is vorige week begonnen met de haute couture shows in Parijs. Naast de prachtige mode creaties, waren er ook indrukwekkende en bloeiende catwalks.

Hollandse trots

Paris Fashion Week spring/summer 2017 Viktor & Rolf

Een groot spectaculair  boeket van bloemen en planten was de eyecatcher van de Viktor&Rolf haute couture lente/zomer 2017 show  in Palais de Tokyo, Saut du Loup . Het is misschien simpel, maar zeker net zo indrukwekkend, omdat de kleuren van de bloemen knallen in de neutrale omgeving.

Achter glas

Paris Fashion Week spring/summer 2017 Xuan Paris

De Nederlands- Vietnamese designer Xuan-Thu Nguyen maakte haar debuut in Parijs en creëerde een bloemen/mode hoogtepunt in Atelier Néerlandais. Ze plaatste haar prachtige designs als ware kunstwerken achter glas voor een wand die volledig bekleed was met de mooiste bloemen. Geweldig!

De koningin van de bloemen catwalk

De koningin van de bloemen catwalk is zonder twijfel Dior. Hun meest indrukwekkende show die ik ooit gezien heb was de herfst/ winter show 2012/2013. Modellen liepen door kamers die bekleed waren met honderdduizenden bloemen van vloer tot plafond: pioenrozen, guldenroede, dahlia’s, phalaenopsis, ridderspoor, rozen. Het moet een paradijs geweest zijn.

Ook dit jaar hebben ze mij niet teleurgesteld toen ik de modellen zag lopen over een tapijt van gras in een labirint bezaaid met bloemen & planten. Een benadrukking van het belang van groen in ons leven.

Paris Fashion Week spring/summer 2017 Dior

Geweldig om te zien hoe ze dit allemaal hebben samengebracht in de tuinen van Musée Rodin garden.