Creëer een relaxte strandhuissfeer - Bloomifique
Beach style interior with phalaenopsis
Interieur

Creëer een relaxte strandhuissfeer

Een huisje aan het strand, wie wil dat nou niet? Elke dag genieten van zon, zee, strand en de prachtige natuur. Dat is toch het ultieme relaxen? Of je nu aan het strand woont of alleen droomt van het ruisen van de zee, deze sfeer kun je ook zelf creëren in jouw eigen interieur.

Wit, wit, wit

Beach house kitchen

Wit is absoluut dé kleur die hoort bij een strandhuis interieur. Om het visueel aantrekkelijk te maken gebruik je contrasterende details van licht hout, zoals eiken of andere natuurlijke materialen, zoals rieten manden, bijvoorbeeld als lampenkap.

Gebruik turquoise als accent kleur op onverwachte plekken, bijvoorbeeld in een nisje, om de kalmte van de zee naar binnen te halen. Vind je turquoise iets te heftig? Ga dan voor mint groen, een subtiele kleur die ook het gevoel oproept van lange dagen en avonden aan het strand. Licht blauw, taupe en beige passen ook goed in deze sfeer.

Ocean colours

Open en luchtig

Een dagje strand is de ultieme vrijheid. Strandhuizen worden dan ook gekenmerkt door open ruimtes en veel licht door grote ramen met lichte en luchtige gordijnen die wapperen in de wind. Een tip als je niet veel ramen hebt is om veel wit te gebruiken, ook in de meubels en verder met kleur accenten te werken.

Thematische strand accenten

Voor een knipoog naar de zee mogen strand accenten in accessoires natuurlijk niet ontbreken. Hierbij kun je denken aan een mooie zeilboot op een kastje, een wereldbol, een anker of stuurwiel of heel simpel een schaal met wit zand, schelpen, zeeglas en een paar kaarsen. Of wat dacht je van een lamp van paarlemoer schelpen, een spiegel met een frame van wrakhout? Vind meer inspiratie op ons Pinterest bord.

Denk groen!

Planten mogen in deze stijl natuurlijk niet ontbreken. Je zou kunnen kiezen voor prachtig helmgras om het strandgevoel extra te benadrukken. Of een paar prachtige witte phalaenopsis orchideeën.

White Phalaenopsis in a beach style shell Sea grass for a beach feeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen:  foto’s, 1,2,3,4