Bloementapijt bedekt Grote Markt van Brussel - Bloomifique
Flower carpet Brussels
Floral hotspots

Bloementapijt bedekt Grote Markt van Brussel

Vergeet het gewone boeket, als je dit gezien hebt wil je een bloementapijt.

Om de twee jaar biedt het Bloementapijt de ideale reden om over de Grote Markt te flaneren, te genieten van de gotische architectuur, de begoniageur op te snuiven en de details te bewonderen. Dit jaar wordt de Grote Markt van Brussel tussen 13 en 15 augustus voor de twintigste keer bedekt met een gigantisch bloementapijt.

Een oppervlakte van 18.000 m2 is bedekt met 600.000 bloemen. Het tapijt van 24×77 meter wordt door ruim 100 vrijwilligers in minder dan vier uur samengesteld uit bijna één miljoen begonia’s (300 per m2) gecombineerd met dahlia’s, diverse grassoorten en gekleurd schors.

Om alvast in de sfeer te komen hebben we een paar spektakelstukken uit het verleden geselecteerd.

Flower carpet Brussels

In 2014 was het een magische meesterwerk vol kleuren en geuren dat geïnspireerd op de geometrische motieven van de beroemde Turkse kilims. In 2012 bestond het bloementapijt uit tekeningen van stammen uit Ethiopië, Congo, Nigeria, Botswana en Kameroen en in 2010 richtte het de schijnwerpers op Europa.

In de zomer van 2008 was het prachtige bloementapijt geïnspireerd op Franse motieven uit de achttiende eeuw, terwijl in 2004 Art Nouveau centraal stond, met zijn voluten en prachtige motieven. Benieuwd naar het tapijt dit jaar? Bezoek Brussel of check: http://www.flowercarpet.brussels/.