5 redenen waarom planten zorgen dat je beter presteert - Bloomifique
Anthurium Plant
Happy living

5 redenen waarom planten zorgen dat je beter presteert

Het is geen groot geheim: planten zorgen dat je beter presteert. Maar waarom? Deze vijf redenen maken ze ware performance boosters!

De olympische spelen staan op het punt van beginnen en de atleten hebben vier jaar getraind om te schitteren in Rio. Wil jij ook op het toppen van je kunnen presteren? Wat je ook doet, planten kunnen helpen een olympische prestatie neer te zetten op jouw werk of tijdens het studeren!

Why plants help dropping an Olympic performance

 

#1: Planten produceren zuurstof en sommige zuiveren de lucht

Laten we beginnen bij het begin. Het is een simpel feit dat wij mensen zuurstof nodig hebben om te kunnen presteren. Het feit dat planten dit leveren, maakt hen onze beste vrienden. En zoals je misschien weet is de lucht waarin we leven niet altijd even schoon. Dus boven op het feit dat ze zuurstof leveren zijn er een aantal planten, zoals de Anthurium, die ook de lucht voor ons zuiveren en fijnstof verwijderen!

#2: Planten geven energie en helpen te concentreren

Doordat planten zuurstof produceren, geven ze ons energie. Daarnaast helpen ze ons ook beter te concentreren. Om een top prestatie neer te zetten, zou je eigenlijk al je aandacht op één taak moeten richten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit is waar planten je reddingsboei kunnen zijn. Onderzoek laat namelijk zien dat ze helpen om de aandacht en concentratie te verbeteren als je bezig bent met een vermoeiende taak, zoals studeren. Kijken naar de natuur, een potplant in dit geval, heeft een helende werking. Jouw ‘aandachtsspier’ is in staat om zich opnieuw op te laden, waardoor je minder moe wordt.

#3 Planten verminderen stress en verbeteren je humeur

Een ander fantastisch resultaat van het feit dat je minder moe bent en je beter kunt concentreren is dat planten stress tot wel 11% kunnen verminderen, zoals sommige studies aantonen.

#4 Planten verhogen de productiviteit

Als je je beter voelt, werk je harder. Alle voordelen hierboven zorgen ervoor dat planten je ook productiever maken. Een studie heeft aangetoond dat participanten een computertaak 12% sneller uitvoerden in een groen kantoor vergeleken met een kantoor zonder planten.

#5 Planten maken je relaxter en gelukkiger

Het mag geen verrassing meer zijn, planten hebben een positief effect op prestaties en als een bonus maken ze je ook gelukkiger! Des te meer reden dus om vaker planten om je heen te hebben. En natuurlijk zien ze er ook prachtig uit en zijn het echte sfeermakers in een ruimte!

Bronnen: 1;

 

Tags