4 styling ideeën met anthurium potplanten & snijbloemen
4 styling ideeën met anthurium potplanten & snijbloemen
Interieur

4 styling ideeën met anthurium potplanten & snijbloemen

De anthurium is gemakkelijk in haar onderhoud en een prachtig om te zien. Bovendien is deze potplant en snijbloem op veel verschillende manieren te stylen en past daarom in elk interieur. Wat wil je nog meer? Om je weer wat nieuwe inspiratie te bieden, zetten we 4 styling ideeën met anthurium potplanten en snijbloemen op een rij.

Artistiek

Freakebana is de laatste trend op het gebied van bloemschikken. In tegenstelling tot Ikebana, draait het bij Freakebana om het doorbreken van geijkte patronen. Een Freakebana-compositie bevat veel excentrieke elementen die voor een verrassing zorgen. Zo kunnen allerlei voorwerpen worden gebruikt, zoals huishoudelijke artikelen, voeding of zelfs afval. De stijl wordt om die reden ook wel ‘ugly-cool’ genoemd. En de anthurium bloem is hier veel in terug te zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Freakebana Life (@freakebana) op

Contrasterend

Anthuriums komen in veel verschillende kleuren, en kunnen daarom goed als eyecatcher worden neergezet. Door de potplant of snijbloemen te combineren met accessoires in een contrasterende kleur, zorg je voor een knallend effect.

4 styling ideeën met anthurium potplanten & snijbloemen

Op water

Normaal gesproken zet je anthurium snijbloemen in een vaas, en een anthurium potplant in een bloempot. Maar je kunt een anthurium potplant ook op water zetten. Als je hier een glazen vaas voor gebruikt, zijn de wortels van de plant heel mooi zichtbaar. Want niet alleen de schutbladeren en het groene blad mogen gezien worden, de wortels ook! Daarnaast heeft de plant hierdoor altijd voldoende water, dus is water geven niet meer nodig. Mooi én handig, dus!

Lees ook: Een anthurium op water: zo doe je dat

Groen in GLas: Anthurium op water
Foto: Bakker.com

Speels

Zet een aantal bloempotten in verschillende kleuren, stijlen en maten bij elkaar, en zet er vervolgens anthurium planten in. Voor een extra speels effect kies voor je verschillende kleuren. De vele groene bladeren van de anthurium zorgen ervoor dat het geen rommelig geheel wordt.

De beste planten voor elke kamer in huis

Meer styling ideeën met anthurium potplanten en snijbloemen nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord!