Nieuwe kerst favoriet: de amaryllis - Bloomifique
Seizoensfavoriet

Nieuwe kerst favoriet: de amaryllis

Kerst draait bij ons thuis om klassiekers zoals een kerstboom met rode ballen en kruidige gingerbread koekjes. De kerstster is natuurlijk ook zo’n kerstklassieker waar de nostalgie vanaf spat, maar eerlijkgezegd wilde ik dit jaar wat anders. Maar wat?

Caroline van Voorst Vader, één van de oprichters van bloemenwinkel De Meisjes van de Bloemen tipte in een interview op fd.nl klassieke uitbundigheid:

”Mix verschillende kleuren en soorten bloemen. Het mag bont en weelderig.” – Caroline van Voorst Vader

 

Mijn seizoensfavoriet deze feestdagen is daarom een feestelijke blikvanger geworden met uitbundige bloemen: de Amaryllis. Ook nog eens een echte winterbloem. Hoewel hij verkrijgbaar is in vele kleuren (ideaal voor een bonte mix), geef ik toch de voorkeur aan de rode, omdat deze direct een kerstgevoel oproept.

De Amaryllis is een symbool van trots en betoverende schoonheid die een gevoel van vriendschap en genegenheid oproept. Echt een bloem die past bij de symboliek van de feestelijkheden aan het einde van het jaar. Bovendien voelt de bloem sjiek aan, omdat de bloemblaadjes die van prachtig fluweel lijken. Ideaal voor een stijlvol feest.

Hanging Amaryllis

Leuk weetje: Omdat de amaryllis geen blad heeft noemen ze haar in de Verenigde Staten ook wel een ‘Naked Lady’.

Amaryllis with illex

De combinatie met de rode besjes van de hulst (ilex), een andere kerstklassieker, is ook super leuk en ik ben het eens met Caroline dit geeft de misschien wat truttige bloem een stoere twist.

Foto’s: 1-2 florismart.com; 3-4 mooiwatbloemendoen.nl

Tags