Kameleon bloem, het hele jaar door favoriet - Bloomifique
Hydrangea cutflowers a year-round favourite
Seizoensfavoriet

Kameleon bloem, het hele jaar door favoriet


Seizoensbloemen zijn fantastisch, zo heb je elk seizoen iets nieuws om naar uit te kijken, maar zo nu en dan is het ook fijn om een favoriet te hebben die zich het hele jaar door als een kameleon aanpast aan het seizoen.

De snijhortensia is zo’n bloem die in de loop van het jaar diverse kleurveranderingen doormaakt. Hierdoor past de hortensia eigenlijk altijd uitstekend in een seizoensgebonden boeket. Dat is toch ideaal? Je kunt het hele jaar door genieten van deze eyecatcher bij uitstek met haar grote bolvormige bloem. Wist je trouwens dat die eigenlijk bestaat uit een groot aantal afzonderlijke bloemen?

Hydrangea Spring picture credits hydrangeaworld.comHydrangea Summer picture credits hydrangeaworld.com

Het is een bijzonder bloem, omdat ze gedurende de bloei verandert van kleur. De oorspronkelijke kleur mengt zich met een groene tint in diverse kleuraccenten. De hortensia past bij het nieuwe begin in het voorjaar als ze fris en helder is. Vrolijkt de zomer op met intens gekleurde bloemen en kleurt de herfst met warme tinten. Het is niet veel bloemen gegeven, maar de hortensia past ook in de winter met koelere kleurschakeringen.

Hydrangea Autmn picture credits hydrangeaworld.com hortensia-herfst-2

Zo geniet je het langst van je snijhortensia

Het klink misschien tegenstrijdig, maar hoe rijper de bloemen, hoe langer de houdbaarheid van de hortensia. Als sommige van de kleine bloemknoppen in het hart van de bloem geopend zijn, dan is dit een teken dat de bloemen al een beetje meer gerijpt zijn. Door de bloemen iets af te snijden en direct in vers koud water met snijbloemenvoedsel te zetten heb je er nog langer plezier van.
Hortensia’s staan natuurlijk bekend om hun dorstigheid. Dit kun je in de hand houden door ze gezelschap te geven van andere bloemen. Dan wordt verdamping van het water namelijk beperkt.
Fruit produceert gassen waardoor Hortensia bloemen snel verouderen. Zet daarom de bloemenvaas niet te dicht bij de fruitmand. Snijhortensia’s houden ook niet van een metalen vaas of emmer. Glazen vazen zijn ideaal. Dan kun je overigens ook gemakkelijk de hoeveelheid water en de kwaliteit ervan controleren.

Bron: Hydrangeaworld.com

Tags