4 low-budget DIY geometrische bloempotten - Bloomifique
DIY

4 low-budget DIY geometrische bloempotten

Geometrische bloempotten zijn hot en deze trend lijkt nog wel even aan te houden. Helaas kunnen ze best wel prijzig zijn. Heb je geen zin om je zuurverdiende centen hieraan uit te geven, maar wil je wel trendy geometrische potten? Maak ze zelf. Dat hoeft echt niet heel moeilijk te zijn.

Metalic + geometrisch = succes

Metalic is altijd goed en koper helemaal. Voor deze simpele DIY metalic geometrische bloempotten van Curbly.com heb je alleen een schaar, karton (van een oude doos) en wat koperkleurig metalic papier of folie nodig. Of als je dat niet in huis hebt kan je ook aluminiumfolie gebruiken.

DIY copper geometric planter

Cover up!

Heb nog lelijke oude bloempotten? Gooi ze vooral niet weg!  Schuif er een geometrische origami hoes overheen. Voor weinig heb zo een hele nieuwe pot. Het enige dat je nodig hebt is een stuk stevig papier, een schaar en lijm. Helemaal geen bloempotten in huis? Dan kun je natuurlijk ook glazen potjes gebruiken. Dan heb je voor weinig geld je eerste bloempot, alleen nog een mooie plant erin en klaar! Gülcin van DaWanda laat precies zien hoe je dit moet doen.

DIY origami vase

Lees ook: Zo maak je je eigen Macramé plantenhanger

Klein maar fijn

Van de origami vazen zijn vele varianten. Probeer ook eens deze kleine vaas. Het aftekenen en vouwen vereist het nodige geduld, maar het resultaat is prachtig. Als je een paar vaasjes maakt in verschillende kleuren, staan ze superleuk gegroepeerd op een dienblad op tafel.

Zwaar geschut

Dit is misschien een iets duurdere en arbeidsintensievere pot om te maken, maar wel zeer geschikt voor een industrieel interieur. En ook de ideale oplossing als je zeker wilt weten dat je bloempot niet omvalt door rond rennende kinderen of huisdieren. Hier kan je stap-voor-stap lezen hoe je dit kan maken.

DIY cement planter

Lees ook: Geen groene vingers? Volg een van deze leuke planten workshops