Upscycling: van afval naar vaas - Bloomifique
DIY

Upscycling: van afval naar vaas


Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Met upcycling kunnen we er twee tegelijk vervullen. 1) het milieu een beetje ontlasten door minder afval weg te gooien en 2) het thuis gezelliger maken met unieke vazen.

Van potje baby voeding naar stijlvolle vaas

Een DIY speciaal voor alle kersverse moeders. Als je net moeder bent geworden is de kans namelijk groot dat je om komt in de lege potjes babyvoeding. Wij vonden deze leuke DIY  waarmee je ze kan om toveren in vaasjes.

DIY baby food jar vases

Stijlvolle vazen van (plastic) flessen

pianted bottles as vasespainted bottles as vases with sparkles

Heb je nog lege wijnflessen van de feestdagen? Maak er stijlvolle vazen van. Plastic flessen zou je hier ook goed voor kunnen gebruiken net als verschillende vormen en groottes. Door ze één kleur te maken vormen ze toch een eenheid.

Glitters & streepjes zijn altijd goed, bekijk op de blog van Pottery Barn hoe je deze gestreepte vazen maakt

diy-painted-bottles_3

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kleurrijk geheel van verschillende kleuren die dicht bij elkaar liggen en als het ware in elkaar overlopen. Door ze aan de binnenkant te verven behoudt je het mooie glans effect van het glas. Het is misschien even een werkje, maar wel super mooi en de tutorial van Becoration helpt je stap voor stap.

painting-crystal-bottles-2

Van frisdrank blikje naar vaasje

diy-from-soda-cans-to-vases

Oude blikjes hoef je niet langer weg te gooien. Spaar ze op en maak er met een beetje verf leuke vaasjes van. Bekijk de simpele tutorial van het televisieprogramma BinnensteBuiten.

Tags