50 jaar Oranjekoorts - Bloomifique
Bloeiende festiviteiten

50 jaar Oranjekoorts

Over 1 dag is het al weer zover…..

Koningsdag staat in het teken van nationale saamhorigheid waarbij de stad oranje kleurt. Dit jaar een extra bijzondere dag want Koning Willem-Alexander viert zijn 50e verjaardag.

Kijkje achter de schermen

Vanwege Willem-Alexander zijn 50e verjaardag wordt het Koninklijk Paleis 50 uur lang gratis opengesteld voor het publiek. Prachtige bloemstukken zullen natuurlijk niet ontbreken in de versiering van het paleis. De start van de openstelling wordt met een feestelijk moment op de Dam gevierd.

Hoe vieren we dit feest eigenlijk?

Op Koningsdag bezoeken Koning Willem-Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke Familie een gemeente. Dit jaar vindt het bezoek plaats in Tilburg, in het hart van Brabant. De stad en de omliggende plaatsen presenteren zich op een feestelijke en karakteristieke manier.

Koninklijke boeketten

Natuurlijk mag het Koninklijk boeket tijdens Koningsdag niet ontbreken. Ieder jaar is één bloemist uit de gemeente uitverkoren om het boeket te maken. Welke bloemist uit Tilburg het koninklijk boeket maakt is nog niet bekend, maar wij kijken er nu al naar uit!

2016
2015
2014

 

 

 

 

 

 

Wist je dat?

  • Het boeket voor de Koningin altijd door een uitverkoren bloemist wordt gemaakt. Vorig jaar werd het boeket door Manon Beumer uit Zwolle overhandigd
  • Oranje bloemen en planten heel erg populair zijn met Koningsdag
  • De verkoop van tompoucen neemt tijdens Koningsdag met maar liefst 600% toe, in vergelijking met welke dag dan ook.
  • De gemiddelde straatverkoper verdient zo’n €90,- op Koningsdag.
  • Er een plant is die koninginnekruid heet. Deze vaste, winterharde plant wordt minstens twee meter hoog en bloeit lang en rijk, van juli tot oktober. Bovendien trekt hij veel vlinders en bijen aan.

Wij wensen iedereen een fleurige Koningsdag!